Η Γεωγραφία της Νέας Αρκ

 

Χάρτης της Επικράτειας της Νέας Αρκ.
Κάντε κλικ επ' αυτού για μεγέθυνση.


Τοπωνύμια της Νέας Αρκ
Παρουσιάζονται κατ' αλφαβητική σειρά


Ανατολική Πύλη: η πιο κοντινή προς την πόλη της Νέα Αρκ, αλλά και προς την Νότια Θάλασσα πύλη εισόδου και εξόδου προς την περιφραγμένη Περιφέρεια της Νέας Αρκ. Η πύλη αυτή που χρησιμοποιείται από περισσότερο κόσμο απ' ό,τι οποιαδήποτε από τις δύο άλλες, θεωρείται η ασφαλέστερη για τους λίγους επαγγελματίες ξυλοκόπους και κυνηγούς που χρειάζεται να εξέλθουν της ηλεκτροφόρας περίφραξης της επικράτειας της πόλης, για να βγάλουν τα προς το ζην. Και η ασφάλεια της επιλογής της συγκεκριμένης πύλης οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται πιο μακριά σε σχέση με τις άλλες δύο από τα κοντινότερα χωριά των λεγόμενων Βαρβάρων, καθώς και στο ότι βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στο Παλαιό Φρούριο της Νέας Αρκ, από το οποίο και θα σπεύσουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της πόλης, σε περίπτωση ανάγκης.

Ανώνυμη Ερειπωμένη Πόλη: Μία κατεστραμμένη στα χρόνια του μεγάλου πολέμου πόλη, αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Παλαιάς Αρκ, στην δυτική όχθη του Μεγάλου Ποταμού που ένας από τους πιο γενναίους κατοίκους της Νέας Αρκ θα μπορούσε να διακρίνει στον ορίζοντα, αν μία μέρα με καλό καιρό, έβγαινε από την περιφραγμένη περιφέρεια της Νέας Αρκ, ακολουθούσε το λεγόμενο Μονοπάτι των Καταραμένων και σκαρφάλωνε ως την κορυφή του Έρημου Λόφου. Κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν οι κάτοικοι της γειτονικής -υπό μία έννοια- με την Παλαιά Αρκ πόλης, αλλά οι κάτοικοι της Νέας Αρκ θεωρούν ασφαλές το συμπέρασμα ότι αφανίστηκαν τελείως τον καιρό του Μεγάλου Πολέμου και αν υπήρξαν επιζώντες, αυτοί κατέφυγαν στο γειτονικό δάσος και έγιναν οι πρόγονοι των τοπικών φυλών των λεγομένων "Βαρβάρων".

Απέναντι Ήπειρος (μακρινός τόπος): ο τόπος από τον οποίο επιτέθηκαν στους λαούς της Παλαιάς Πολιτείας οι λεγόμενοι Εχθροί Πέρα από την Θάλασσα, οι οποίοι μεταξύ των άλλων δεινών που τους προξένησαν, κατασκεύασαν εργαστηριακά τον Αρχαίο Λοιμό που προκάλεσε την κατάρρευση του αρχαίου πολιτισμού. Κανείς από όσους ζούνε σήμερα στην Νέα Αρκ δεν έχει ταξιδέψει ποτέ ως εκεί, ενώ οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν παρά μόνο το γεγονός ότι για να πάει κανείς εκεί πρέπει να ταξιδέψει με πλοίο προς τα νότια για αρκετές ημέρες. Επιπροσθέτως κανείς δεν θέλει να πάει εκεί, δεδομένου του κινδύνου που ενδεχομένως να αντιπροσωπεύουν οι απόγονοι των Εχθρών Πέρα από την Θάλασσα που ίσως να ζούνε ακόμα εκεί, ακόμα και αν οι επιδράσεις από τα πυρηνικά πλήγματα που χτύπησαν την Απέναντι Ήπειρο πριν μισή περίπου χιλιετία θα πρέπει λογικά να έχουν πλέον υποχωρήσει επαρκώς.

Βόρεια Γέφυρα: Μία παλιά πέτρινη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Μεγάλου Ποταμού και ανάγεται στα χρόνια πριν τον μεγάλο πόλεμο. Ωστόσο δεν χρησιμοποιείται συχνά από τους κατοίκους της Νέας Αρκ, καθώς βρίσκεται εκτός της επικράτειας της πόλης τους και άρα στην λεγόμενη Περιοχή των Βαρβάρων. Ωστόσο, ούτε και οι λεγόμενοι Βάρβαροι κατεβαίνουν συχνά τόσο κοντά στην Επικράτεια της Νέας Αρκ για να χρησιμοποιούν τακτικά την εν λόγω γέφυρα, η οποία όμως ενίοτε χρησιμοποιείται από τις ιεραποστόλους του Ιερού Τάγματος, όταν ταξιδεύουν στην Περιοχή των Βαρβάρων, οι οποίοι παραδόξως τις τιμούν και τις σέβονται, εγγυώμενοι την ασφαλή τους διέλευση από τα εδάφη τους.

Βόρεια Πύλη: Το λιγότερο δημοφιλές από τα τρία σημεία εισόδου και εξόδου στην περιφραγμένη Περιφέρεια της Νέας Αρκ. Ο λόγος που οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Αρκ αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν την έξοδο αυτή, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο Μονοπάτι των Καταραμένων που είναι συνδεδεμένο με διάφορες μεταφυσικές δοξασίες και δεισιδαιμονίες (για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. παρακάτω: Μονοπάτι των Καταραμένων).

Δυτική Πύλη (εναλλακτικά Ιερά Πύλη): Πρόκειται για το απώτερο σημείο εισόδου και εξόδου στην περιφραγμένη Περιφέρεια της Νέας Αρκ σε σχέση με την νέα πόλη, καθώς και για το μόνο που βρίσκεται στην δυτική όχθη του Μεγάλου Ποταμού. Η εγγύτητα της πύλης προς το Ιερό Θεραπευτήριο, την καθιστά ιδανική για να ξεκινάνε από εκεί οι ιεραπόστολοι του Ιερού Τάγματος τις ιεραποστολικές τους δράσεις προς την Περιοχή των Βαρβάρων και για τον λόγο αυτό η πύλη έχει και το ανεπίσημο προσωνύμιο "Ιερά Πύλη". Ωστόσο, επειδή οι δυνάμεις του άρχοντα-στρατηγού της Νέας Αρκ φρουρούν και την συγκεκριμένη πύλη, όπως και όλες τις άλλες, ελέγχοντας και καταγράφοντας τα ονόματα όσων μπαίνουν και βγαίνουν από αυτήν, οι φήμες θέλουν το Ιερό Τάγμα να έχει σκάψει και μία σειρά υπόγειων διαβάσεων, από τις οποίες τα μέλη του δύνανται να ταξιδεύουν incognito στην Περιοχή των Βαρβάρων, όποτε χρειαστεί. Οι δυνάμεις του άρχοντα-στρατηγού έχουν κατά καιρούς ανακαλύψει και καταστρέψει ορισμένα από τα μυστικά αυτά περάσματα, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλα, άγνωστα περάσματα που οδηγούν στις εγκαταστάσεις του Ιερού Θεραπευτηρίου. 

Έρημος Λόφος: Ένα μικρό ύψωμα στην ενδοχώρα της Νέας Αρκ, έξω από την ηλεκτροφόρα περίφραξη της επικράτειάς της, το οποίο είναι ορατό από την Νέα Αρκ, καθώς και από το Ιερό Θεραπευτήριο. Η νότια πλευρά του λόφου που βλέπει προς την Επικράτεια της Νέας Αρκ είναι μάλλον βραχώδης, δυσπρόσιτη και γυμνή από ψηλή βλάστηση. Αυτή η εικόνα του λόφου -που δεν θα ήταν η ίδια αν κάποιος έβλεπε και την βόρεια πλευρά του- έδωσε στο εν λόγω ύψωμα το προσωνύμιο "Έρημος Λόφος". Το ύψωμα όμως αυτό είχε και μία άλλη σημασία για την ιστορία των κατοίκων της Νέας Αρκ. Ήταν η θέση που είχε επιλέξει να εγκατασταθεί μία ομάδα επιζώντων της καταστροφής της Παλαιάς Αρκ, η οποία δεν ήθελε να θέσει τον εαυτό της κάτω από την στρατιωτική εξουσία του άρχοντα-στρατηγού ή από το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο του Ιερού Τάγματος. Πήγαν λοιπόν να χτίσουν εκεί μία νέα κοινότητα, ζώντας με την ελευθερία που είχαν και τον καιρό της Παλαιάς Πολιτείας, αλλά η ασθένεια τελικά τους χτύπησε και δεν απέμεινε κανένας τους. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Έρημος Λόφος και η ιστορία του είχαν καταλήξει εν τέλει μία υπενθύμιση στην συνείδηση των κατοίκων της Νέας Αρκ για το τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος παρεκκλίνει από τις υποδείξεις του Ιερού Τάγματος· μία πικρή ανάμνηση που οι ιέρειες του Τάγματος θα τους υπενθύμιζαν σε κάθε ευκαιρία για πολλά χρόνια, για να διασφαλίσουν την απόλυτη υπακοή τους.

Ηλεκτροφόρα περίφραξη: Πρόκειται για έναν ψηλό ηλεκτροφόρο φράχτη που κάθε προσπάθεια παραβίασής του θα προκαλούσε τον θάνατο του επίδοξου εισβολέα. Η περίφραξη χωρίζει την επικράτεια της Νέας Αρκ από την Περιοχή των Βαρβάρων και οι κάτοικοι της Νέας Αρκ σπανίως βγαίνουν στο εξωτερικό του και ποτέ δεν απομακρύνονται έξω από την ασφάλειά του. Εξαιρούνται μόνο οι ιεραπόστολοι του Ιερού Τάγματος που έχουν καταφέρει, καθώς λένε, να αναπτύξουν καλές σχέσεις με τις πρωτόγονες φυλές των λεγομένων "Βαρβάρων" και συνεπώς να ταξιδεύουν με ασφάλεια στα χωριά τους, έξω από τον ηλεκτροφόρο φράχτη.

Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο: ένα αρχαίο θαλάσσιο πάρκο παραγωγής ενέργειας με ανεμογεννήτριες που στηρίζονται πάνω σε πασσάλους από σκυρόδεμα που εξέρχονται από την θάλασσα, στα ανοιχτά της Νέας Αρκ. Το μέγεθος και ο αριθμός των μονάδων παραγωγής ενέργειας σε αυτό, του επέτρεπαν κάποτε να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το μεγαλύτερο μέρος των τεράστιων αναγκών της Παλαιάς Αρκ. Οι υποδομές του είχαν την τύχη να γλιτώσουν από την καταστροφή που έπληξε την Παλαιά Αρκ, ενώ οι δυνάμεις του Παλαιού Φρουρίου είχαν την δυνατότητα να συντηρήσουν και να παρασκευάσουν ανταλλακτικά για ένα μεγάλο μέρος των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων του πάρκου. Πλέον το Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο της Νέας Αρκ ηλεκτροδοτεί το Παλαιό Φρούριο, την πόλη της Νέας Αρκ, τον ηλεκτροφόρο φράχτη, τα αρδευτικά συστήματα του Μεγάλου Ποταμού και το Ιερό Θεραπευτήριο, ενώ ο άρχοντας στρατηγός της Νέας Αρκ έχει τον απόλυτο έλεγχο της παραγόμενης ενέργειας.

Ιερό Θεραπευτήριο (περιοχή): Πρόκειται στην ουσία για ένα σύμπλεγμα κτηρίων στο εσωτερικό μίας μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης ανείπωτης φυσικής ομορφιάς. Όλη η περιοχή εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Ιερού Τάγματος, το οποίο εδρεύει εκεί. Το μεγαλύτερο από τα κτήρια του συγκροτήματος είναι ένα θεραπευτήριο, ένα μέρος δηλαδή όπου τα μέλη του Ιερού Τάγματος παρέχουν ιατρική φροντίδα σε ασθενείς και τραυματίες που έρχονται από την Νέα Αρκ για να γίνουν καλά. Και μάλιστα, το κτήριο αυτό είναι το μοναδικό σε όλη την επικράτεια της Νέας Αρκ που θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο. Στην ίδια έκταση βρίσκεται επίσης το μοναστήρι του Ιερού Τάγματος, η Σχολή για τις δόκιμες ιέρειες, καθώς και τα γραφεία των υψηλόβαθμων ιερειών και βεβαίως της Πρωθιέρειας της Νέας Αρκ.

Ιερά Οδός (δρόμος): Πρόκειται για έναν μεγάλο δρόμο που ουσιαστικά ενώνει το Παλαιό Φρούριο της Νέας Αρκ με το Ιερό Θεραπευτήριο, στα δυτικά της Επικράτειας της πόλης. Η Ιερά Οδός ξεκινά από το Φρούριο, κατεβαίνει το ύψωμα στο οποίο βρίσκεται, με βορειοδυτική κατεύθυνση, αποτελώντας την κύρια οδική αρτηρία της Νέας Αρκ, συνεχίζει προς την ερειπωμένη πόλη της Παλαιάς Αρκ, την οποία διασχίζει, ενσωματώνοντας την παλιά παραλιακή της λεωφόρο. Στην συνέχεια ακολουθεί παραθαλάσσια πορεία προς τα δυτικά, ενώ διασταυρώνεται με χωματόδρομους που οδηγούν στα χωράφια των κατοίκων της Νέας Αρκ, πριν φτάσει στην Νότια Γέφυρα του Μεγάλου Ποταμού, την οποία και διασχίζει. Περνά τέλος δίπλα από το Κοινοτικό Νεκροταφείο της Νέας Αρκ και καταλήγει στον καθαγιασμένο χώρο του Ιερού Θεραπευτηρίου, όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Ιερού Τάγματος.

Ιερά Πύλη: Βλέπε παραπάνω: Δυτική Πύλη.

Κοινοτικό Νεκροταφείο της Νέας Αρκ: Ο καθαγιασμένος τόπος όπου οι οικογένειες της Νέας Αρκ συνηθίζουν να θάβουν τους νεκρούς τους σε μεγάλους υπόγειους, λαξευτούς στο βράχο οικογενειακούς τάφους. Κατ' απαίτηση της θρησκείας του λαού της Νέας Αρκ, το νεκροταφείο είναι χτισμένο στην άλλη όχθη του Μεγάλου Ποταμού από εκείνη στην οποία βρίσκεται η Νέα Αρκ και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις της.

Λιμάνι της Νέας Αρκ: Το Λιμάνι της Νέας Αρκ είναι εν πολλοίς μία στρατιωτική εγκατάσταση ναυπήγησης και ελλιμενισμού μεταγωγικών κυρίως πλοίων. Δεν πρέπει λοιπόν να συγχέεται με την αποβάθρα της Παλιάς Αρκ, όπου οι ψαράδες της Νέας Αρκ έχουν συνήθως δεμένες τις βάρκες τους. Η εγκατάσταση αυτή βρίσκεται κοντά μεν στην νέα πόλη, ώστε να συμβάλλει σε μία πιθανή εκκένωσή της σε περίπτωση κινδύνου, αλλά και αρκετά μακριά για να μένει μακριά από τα μάτια όσων δεν έχουν δουλειά να βρίσκονται εκεί. Λέγεται ότι τα σκάφη που ναυπηγούνται στο Λιμάνι της Νέας Αρκ θα έχουν κάποια κρυφή χρησιμότητα στους μυστικούς σχεδιασμούς του άρχοντα-στρατηγού της πόλης. Ελάχιστοι όμως είναι εις θέσιν να γνωρίζουν τι ακριβώς προβλέπουν οι εν λόγω σχεδιασμοί.

Μεγάλος ποταμός: Το μεγάλο πλωτό ποτάμι το οποίο, ερχόμενο από την Περιοχή των Βαρβάρων, στα βόρεια, υδρεύει την επικράτεια της Νέας Αρκ, χωρίζοντάς την ουσιαστικά σε δύο άνισα μέρη που ενώνονται με μία και μόνο παλιά πέτρινη γέφυρα κοντά στις εκβολές του στην Νότια Θάλασσα. Το παλαιό όνομά του, με το οποίο ήταν γνωστός κατά την Έκτη Χρυσή Εποχή έχει ξεχαστεί και πλέον είναι γνωστός ανάμεσα στους κατοίκους της Νέας Αρκ ως ο Μεγάλος Ποταμός ή απλά ως "το ποτάμι".

Μονοπάτι των Καταραμένων (δρόμος): Ένας παλιός επαρχιακός δρόμος που ξεκινά από τα βόρεια προάστια της Παλιάς Αρκ, διέρχεται από το σημείο που αργότερα στήθηκε η Βόρεια Πύλη της ηλεκτροφόρας περίφραξης της Νέας Αρκ και τελικά καταλήγει στον λεγόμενο Έρημο Λόφο. Ήταν ακριβώς ο δρόμος που ακολούθησαν οι λίγοι επιζώντες της αρχαίας καταστροφής που αντέδρασαν στο υγειονομικό πρωτόκολλο του Ιερού Τάγματος και αποφάσισαν να ρισκάρουν έναν πιθανό θάνατό τους από τον Αρχαίο Λοιμό, προκειμένου να μην παραδώσουν τις ατομικές τους ελευθερίες. Φυσικά, χωρίς να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο που καίτοι παρουσιαζόταν ως θρησκευτική εντολή, είχε σαφή επιστημονική βάση, η ομάδα αυτή τελικά αφανίστηκε από την ασθένεια και το Ιερό Τάγμα που παρουσίαζε την άρνηση του πρωτοκόλλου ως μία ανήθικη και συνεπώς μεταφυσικά κολάσιμη ενέργεια, ονόμασε την ομάδα αυτήν "τους καταραμένους", διότι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές του Τάγματος που παρουσιάζονταν ως κάτι το θεόπνευστο. Και ο δρόμος που ακολούθησε αυτή η ομάδα των λεγόμενων "καταραμένων" πηγαίνοντας προς τον Έρημο Λόγο, γρήγορα ονομάστηκε το "Μονοπάτι των Καταραμένων" από τους επιζώντες της Νέας Αρκ, ενώ η ανάμνηση και μόνο της τρομερής ιστορίας του, έγινε η αιτία να συνδεθεί το εν λόγω μονοπάτι με μία δεισιδαιμονία ότι το να το διαβεί κανείς ή ακόμα και το να προφέρει το όνομά του, θα μπορούσε να γίνει αιτία κακοτυχίας ή ακόμα και θανάτου.

Νέα Αρκ (επικράτεια): [να μην συγχέεται με την πόλη της Νέας Αρκ] Η επικράτεια της Νέας Αρκ αποτελεί την έκταση της γης που ελέγχεται από την πόλη της Νέας Αρκ και από το Παλαιό Φρούριό της. Περιλαμβάνει την ίδια την πόλη, τα ερείπια της Παλαιάς Αρκ, τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις κοντά στον Μεγάλο Ποταμό, το κοινοτικό νεκροταφείο της πόλης και το Ιερό Θεραπευτήριο. Η Επικράτεια έχει το σχήμα μίας στενής σχετικά παραθαλάσσιας λωρίδας γης, με την Νέα Αρκ κοντά στο ανατολικό της άκρο και με το Ιερό Θεραπευτήριο στο δυτικό. Η επικράτεια ορίζεται από την ηλεκτροφόρα περίφραξή της, η οποία την χωρίζει από την λεγόμενη Περιοχή των Βαρβάρων.

Νέα Αρκ (πόλη): [να μην συγχέεται με την επικράτεια της Νέας Αρκ] Η μικρή απομονωμένη κοινότητα της Νέας Αρκ είναι χτισμένη πάνω και γύρω από ένα φυσικά οχυρωμένο ακρωτήριο που υψώνεται πάνω από την Νότια Θάλασσα, όντας κυριολεκτικά απρόσβλητο από μία πιθανή θαλάσσια επίθεση. Η νέα πόλη είναι χτισμένη γύρω από το Παλαιό Φρούριο στην κορυφή του υψώματος και χαίρει της προστασίας της στρατιωτικής δύναμης του Φρουρίου, αλλά και του ηλεκτροφόρου φράχτη που περιφράσσει την περιφέρειά της. Για τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης θέσης από τους επιζώντες της κατεστραμμένης Παλαιάς Αρκ, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην σελίδα για την Ιστορία της Νέας Αρκ.

Νότια Γέφυρα: Μία παλιά πέτρινη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Μεγάλου Ποταμού, λίγο πριν τις εκβολές του. Πρόκειται για την μία από τις δύο γνωστές παλιές γέφυρες του ποταμού που σώθηκαν από τον μεγάλο πόλεμο εντός της επικράτειας της Νέας Αρκ και για την μόνη από τις δύο που βρίσκεται εντός της Επικράτειας της Νέας Αρκ. Η σημασία της είναι τεράστια, καθώς αποτελεί τον μόνο ασφαλή δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Νέας Αρκ, στο Ιερό Θεραπευτήριο στα δυτικά του ποταμού.

Νότια Θάλασσα: Μία μεγάλη θαλάσσια έκταση που κάποτε χώριζε την ήπειρο στην οποία βρισκόταν η Παλαιά Πολιτεία από την ήπειρο στην οποία βρισκόταν το κράτος των Εχθρών Πέρα από την Θάλασσα. Μετά την πτώση του πολιτισμού, πριν πεντακόσια χρόνια περίπου, ουδείς επιχείρησε να εξερευνήσει την μεγάλη αυτή θάλασσα, φοβούμενος μία πιθανή αναζωπύρωση των εχθροπραξιών μεταξύ των κοινοτήτων των απογόνων των δύο στρατοπέδων που αλληλοκαταστράφηκαν τον καιρό του μεγάλου πολέμου. Καθ' όλη λοιπόν την ιστορία της Νέας Αρκ, η Νότια Θάλασσα θεωρείτο ως ένα μάλλον ανυπέρβλητο υδάτινο εμπόδιο, το νότιο όριο από μία άποψη του μικρόκοσμου των κατοίκων της.

Παλαιά Αρκ (ερειπωμένη πόλη): Η Παλαιά Αρκ αποτελεί την προγονική πατρίδα των κατοίκων της Νέας Αρκ, η οποία καταστράφηκε πριν από σχεδόν πέντε αιώνες, τον καιρό του μεγάλου πολέμου που σχεδόν αφάνισε την Ανθρωπότητα. Η Παλαιά Αρκ πλέον δεν κατοικείται, αλλά έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη από τους κατοίκους της Νέας Αρκ, ως σημαντικός τόπος ιστορικής μνήμης. Όσα από τα ψηλά της κτήρια στέκουν ακόμα πάνω από τα νερά της θάλασσας, θυμίζουν στους απογόνους των τελευταίων ενοίκων τους όλα όσα χάθηκαν μετά το τέλος της Έκτης Χρυσής Εποχής.  

Παλαιά Πολιτεία (γεωγραφική περιοχή): [να μην συγχέεται με το Παλαιά Πολιτεία (κρατική οντότητα)] ο όρος Παλαιά Πολιτεία αρχικά χρησιμοποιείτο ως η ονομασία του τεράστιου κράτους στο οποίο κάποτε ανήκε η Παλαιά Αρκ, πριν την κατάρρευσή του εξ αιτίας του Αρχαίου Λοιμού. Ωστόσο, προϊόντος του χρόνου, η χρήση της ονομασίας επεκτάθηκε για να καθορίζει την γεωγραφική έκταση που καταλάμβανε το εν λόγω κρατικό μόρφωμα πριν την κατάρρευσή του. Ωστόσο, κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να ορίσει με ακρίβεια τα γεωγραφικά όρια της περιοχής αυτής, η οποία εν πολλοίς παραμένει μία αφηρημένη ρομαντική έννοια με ιστορικές καταβολές, αλλά χωρίς συγκεκριμένο, σαφώς ορισμένο γεωγραφικό ή πολιτικό πλαίσιο.

Παλαιό Φρούριο της Νέας Αρκ: Πρόκειται για μία παλιά στρατιωτική βάση, χτισμένη την εποχή πριν την μεγάλη καταστροφή πάνω σε ένα παραθαλάσσιο ύψωμα, νοτιοανατολικά της Παλιάς Αρκ. Το Φρούριο ανήκε κάποτε στις ένοπλες δυνάμεις της πάλαι ποτέ κραταιάς Παλαιάς Πολιτείας, ενώ ήταν εξοπλισμένο με συμβατικό οπλισμό, αλλά και με ένα ικανού μεγέθους πυρηνικό οπλοστάσιο. Λόγω της οχυρής του θέσης, αλλά και της έξοχης δυνατότητας αμύνης του στρατεύματος που έδρευε εκεί, η θέση του επιλέχθηκε ως το κέντρο της Νέας Αρκ που θα χτιζόταν γύρω από αυτό, ώστε να βρίσκεται υπό την προστασία του. Μέχρι και τώρα, αποτελεί την έδρα του άρχοντα-στρατηγού, ο οποίος ασκεί την κληρονομική πλέον στρατιωτική και πολιτική εξουσία στην περιοχή, ενώ εγγυάται την ασφάλεια του οικισμού και των κατοίκων του από έξωθεν απειλές.

Περιοχή των Βαρβάρων: Η μεγάλη δασώδης έκταση που περιβάλλει την επικράτεια της Νέας Αρκ από όλες τις πλευρές ονομάζεται συμβατικά Περιοχή των Βαρβάρων, επειδή βρίσκεται έξω από την ηλεκτροφόρα περίφραξη και άρα είναι ανοιχτή για τις πρωτόγονες φυλές των λεγόμενων "Βαρβάρων" που φέρονται να κατοικούν ως νομάδες ή σε μικρά χωριά τις άλλες περιοχές που κάποτε ανήκαν στην Παλαιά Πολιτεία. Πολλές ιστορίες κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα στην Νέα Αρκ για τους ανθρώπους αυτούς, παρουσιάζοντάς τους ως αφιλόξενους και επικίνδυνους, παρά τον πρωτόγονο οπλισμό τους και κανείς δεν θα ήθελε να τους συναντήσει μόνος του από κοντά. Τέσσερεις κατηγορίες ανθρώπων από την Επικράτεια της Νέας Αρκ επιτρέπεται να εισέλθουν στην Περιοχή των Βαρβάρων, σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Οι ξυλοκόποι της Νέας Αρκ, τυπικά εισέρχονται κατά καιρούς στην περιοχή των Βαρβάρων, για να κόψουν ξύλα, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθούν πολύ από την ασφάλεια του ηλεκτροφόρου φράχτη της επικράτειας της πόλης τους. Και οι κυνηγοί κάνουν ακριβώς το ίδιο. Οι στρατιώτες της φρουράς του Παλαιού Φρουρίου μπορεί επίσης εκτάκτως να εξέλθουν του ηλεκτροφόρου φράχτη, σε αναζήτηση κάποιου ατόμου που χάθηκε, αλλά ακόμα και αυτοί δεν ξεπερνάνε συνήθως το ύψωμα του Έρημου Λόφου. Μόνο οι ιεραπόστολοι του Ιερού Τάγματος ταξιδεύουν πιο μακριά, κατευθυνόμενες κατά τα λεγόμενά τους, στα χωριά των Βαρβάρων, βορειότερα του Έρημο Λόφου. Εκεί, περιποιούνται τους ασθενείς και τους τραυματίες των Βαρβάρων και προσπαθούν, καθώς ισχυρίζονται, να τους εκπολιτίσουν. Ωστόσο, κανείς εκτός από αυτές δεν είναι εις θέσιν να γνωρίζει ακριβώς τι βρίσκεται πέρα από τον Έρημο Λόφο.

Ανοικτή πρόσκληση στην παρουσίαση των βιβλίων του Λεωνίδα-Βασιλείου Μανιάτη

Αυτήν την   Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 , θα λάβει χώρα η μεγάλη γιορτή του βιβλίου της Λογοτεχνίας του Φανταστικού, στο   Rockwood Athens  ...